Kinesitherapie

Kinesitherapeute

Vanessa Vloeberghs
GSM : 0476 51 80 30
EMAIL : vanessa.vloeberghs@gmail.com

Praktijk:
Kasteelstraat 66
3360 Bierbeek

Behandelingen

Manuele lymfedrainage ad modum vodder

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder is een bijzondere, heel rustige en zachte massagetechniek die tot doel heeft om overtollig vocht en metabole afvalstoffen af te voeren via lymfebanen, eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Deze techniek biedt goede resultaten bij onder andere mastectomie, posttraumatisch oedeem, lymfoedeem, neus-, keel- en ooraandoeningen, klachten als gevolg van stress zoals hoofdpijn, constipatie, vruchtbaarheidsproblemen, concentratieverlies, slapeloosheid, hyperventilatie,…

De duur van deze behandeling neemt gemiddeld één uur in beslag.

Atlascorrectie

Een Atlascorrectie is een natuurlijke methode voor preventie en zelfgenezing.

Bij veel mensen is de Atlas (=eerste nekwervel) verschoven en staat daardoor niet in een optimale natuurlijke positie. Deze dislocatie kan zo zijn t.g.v. de forse manipulaties aan het hoofd tijdens de geboorte, maar kan ook optreden of verergeren door een ernstige val, whiplash, een verkeerde houding, enz… Langdurig onderhevig zijn aan stress kan ook deze “scheefstand” van de Atlas veroorzaken.

Het gevolg van een verschuiving van de Atlas leidt tot een vernauwing van de opening tussen de schedel en de wervelkolom. Hoe groter deze vernauwing, hoe meer druk er op het ruggemerg, de hersenzenuwen, de halsslagader, de bloedvaten en lymfevaten uitgeoefend wordt.

Deze situatie kan op den duur voor veel klachten zorgen zoals : hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn,hernia, scoliose, pijn in het heupgewricht, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, kniepijn, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, holvoeten, hamertenen, enz. Naast deze lichamelijke klachten kunnen er ook klachten van psychische aard ontstaan zoals psychische stress, concentratieproblemen, AD(H)D en emotionele disbalans. Een atlascorrectie kan bij veel van bovenstaande klachten verbetering of volledige genezing geven.

Door middel van een pen dat biomechanische trillingen geeft, tracht men de spierspanning rond de Atlas af te bouwen waardoor de stand van de Atlas ten opzichte van de wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierdoor kan het lichamelijk evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet. Vooral het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen.

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat hun beenlengteverschil is verdwenen en dat ze moeiteloos een rechte houding aan kunnen nemen. Lichamelijke klachten die met beenlengteverschil en scheefstand te maken hebben, zijn verdwenen. Vaak kan men beter omgaan met stress.

In de weken na de atlascorrectie behandeling is het mogelijk dat er sterke reacties optreden. Dat is een teken dat het lichaam bezig is met het proces van regeneratie. Na verloop van tijd wordt de algehele conditie beter en verbetert de immuniteit.

De behandeling bestaat uit 2 (soms meer) sessies. De duur van deze behandeling neemt gemiddeld één uur in beslag.

Het is altijd mogelijk dat ik aanbeveel om sessies manuele lymfedrainage en/of sessies Bioptron kleur- en lichttherapie te combineren met de atlascorrectie. Dit komt het genezingsproces ten goede.

Bioptron kleuren- en lichttherapie

Het Bioptron licht bestaat, net zoals gewoon licht, uit electromagnetische golven.  In tegenstelling tot gewoon licht is het Bioptron licht gepolariseerd.  Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de Bioptron Lichttherapie.

Het therapeutische lichtspectrum dat een Bioptron lamp uitstraalt, is dankzij de UV-filter vrij van schadelijke UV-stralen.  Dit wil zeggen dat het licht geen schade zal toebrengen aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid.  Een geïntegreerde koeling in de lamp zorgt ervoor dat er geen enkel gevaar is voor oververhitting van de huid en dat de huidtemperatuur constant op 37° celsius blijft.

Door de Bioptron lampen rechtstreeks boven onze organen te plaatsen, kunnen diepgaande, helende effecten bekomen worden.  Tijdens de lichtsessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren waarbij elke kleur zijn eigen functie heeft : ontgiftigend, relaxerend, stimulerend, …

Meestal worden meerdere zones van het lichaam met een bepaalde kleur gestimuleerd gedurende 30 tot 35 minuten.  Dit wordt 3 tot 4 maal na elkaar herhaald, telkens met een andere kleur.  De organen krijgen beduidend meer energie en kunnen hun functie beter uitoefenen.

Bioptron Kleuren- en Lichttherapie heeft als doel :

  1. Versnelde en verbeterde wondheling
  2. Ontstekingsremmend
  3. Stimulatie van het lymfesysteem
  4. Verbeterde doorbloeding
  5. Pijnstillende en spierontspannende werking
  6. Stimulatie van het immuunsysteem

Bioptron Kleuren- en Lichttherapie wordt bij AT-MEDICALS zowel op mens, kat en hond toegepast.

Behandelingen op afspraak

Voor een eerste behandeling dient eerst telefonisch, via sms of via mail een afspraak te worden gemaakt.
Annulaties dienen uiterlijk 24u op voorhand te gebeuren, zodat de vrijgekomen behandeling nog aan iemand anders kan gegeven worden.
Zo niet, zal de nagekomen afspraak aangerekend worden.

 

Praktische info

Voor een eerste behandeling dient eerst telefonisch, via sms of via mail een afspraak te worden gemaakt.
Annulaties dienen uiterlijk 24u op voorhand te gebeuren, zodat de vrijgekomen behandeling nog aan iemand anders kan gegeven worden.
Zo niet, zal de nagekomen afspraak aangerekend worden.

In mijn praktijk tracht ik patiënten met hun fysieke en bijkomende emotionele klachten te helpen.
Door de patiënten op een zo persoonlijk mogelijke manier te behandelen en er meer tijd voor uit te trekken, wil ik ‘zorg’ weer echte “zorg” laten zijn.
Ik werk contractvrij en ongeconventioneerd om zo optimaal mogelijk mijn tijd te benutten aan de patiënt.
Tijd die anders verloren gaat aan administratie.

Mocht U interesse hebben in een behandeling en/of vragen hebben over de tarieven, neem dan gerust contact op zodat we samen kunnen bekijken of ik iets voor U zou kunnen betekenen.